Νέες αποκαλύψεις έκανε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την υπόθεση της Πάτρας.
Το πόρισμα των ιατροδικαστών καταρρίπτει όσα υποστηρίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη χορήγηση της κεταμίνης. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε ότι αυτό θα είναι το πόρισμα μετά την αρχική κατάθεση που είχε δώσει ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπουζιάνης, ο οποίος είχε αναλάβει την εξέταση συνολικά για την Τζωρτζίνα.
Όπως διευκρίνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το ιατροδικαστικό πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες και από το οποίο θα προκύπτει ότι με βάση βλάβες στο ήπαρ που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα, η ανακοπή η οποία υπέστη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης.
Είχε βλάβες στο ήπαρ και σε ορισμένα άλλα όργανα και στο πόρισμα θα προσδιορίζεται ότι η χορήγηση κεταμίνης της προκάλεσε τις συγκεκριμένες βλάβες.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη μπορεί να δόθηκε στη φάση της ανάνηψης. Χορηγήθηκε νωρίτερα, είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, προκάλεσε τον θάνατό της σε 6 με 7 λεπτά και προκάλεσε την ανακοπή.
Δηλαδή οι γιατροί αναφέρουν ότι από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα και η ανακοπή που υπέστη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης.
Αυτό, πρόσθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανοίγει και ένα ακόμα παράθυρο, να γίνει τοξικολογική εξέταση και στη Μαλένα, διότι και αυτή είχε παρουσιάσει μεγάλη βλάβη στο ήπαρ, σχεδόν τριπλάσια από εκείνη της Τζωρτζίνας. Εκτιμάται ότι και αυτή μπορεί να οφείλεται σε τοξικό παράγοντα, κατέληξε ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης.
Τι απαντά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Live News», εξήγησε ότι «συνεχίζουμε την έρευνα, εστιάζουμε στη φαρμακευτική ουσία που αποτέλεσε την ουσία θανάτου με τα μέχρι τώρα δεδομένα».
Άλλωστε, όπως είπε ο δικηγόρος της 33χρονης: «Έχουμε σκοπό να διασαφηνίσουμε αν πρόκειται για φαρμακευτική ή όχι κεταμίνη. Ήδη μαθαίνουμε ότι πρόκειται για ανεύρεση φαρμακευτικής, δηλαδή νοσοκομειακής κεταμίνης, πράγμα που, αν είναι ακριβές, έχει κάποιες προεκτάσεις», τονίζοντας ότι η νοσοκομειακή κεταμίνη είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, συνταγογραφείται και κάθε χορήγησή της καταγράφεται σε αρχείο.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα αναζητηθεί, στην περίπτωση που είναι «καθαρή» κεταμίνη, από ποια φαρμακαποθήκη νοσοκομείου έχει βγει και γιατί δεν έχει χρεωθεί.
«Αν υπάρχει έλλειμμα σε κεταμίνη και δεν έχει αναφερθεί έναν μήνα τώρα, δημιουργούνται ερωτηματικά που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης» συμπλήρωσε, αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε δοθεί εσκεμμένα από τους γιατρούς η φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη.
«Προχωρούμε στα τυφλά, αναλύουμε τα ζητήματα και βλέπουμε πού θα μας βγάλει. Το ιατρικό λάθος είναι ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνώνται από την αρχή της υπόθεσης».
Πηγή: Iefimerida.gr/ In.gr