20 August 2024

Ο Κυριάκος Χατζηβασίλης σε μια εφ ολης της ύλης συνέντευξη…

Με σοβαρότητα, εντιμότητα και με αξιοπρέπεια ο Κυριάκος Χατζηβασίλη πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια από την εκλογή του το 2011 ως Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι το 2016, ως Αντιδήμαρχος μέχρι το 2021 και ως δημαρχεύων μέχρι τα μέσα του 2024, μετά τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Μιχάλη Παυλίδη.

¨Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε με σύνεση και αποτελεσματικότητα, δίνοντας τα τελευταία 2 ½ χρόνια το άπαν των δυνάμεων του από την θέση του Δημαρχεύοντος για να κρατηθεί η τοπική αρχή σε ισορροπημένη λειτουργία λόγω της ξαφνικής αλλαγής που προέκυψε.

Εργάστηκε μεθοδικά και κάτω από δύσκολες συνθήκες ώστε τα έργα που ήταν σε εξέλιξη να υλοποιηθούν. Παράλληλα μελετήθηκαν νέα, σχεδιάστηκαν, ωρίμασαν, προσφοροδοτήθηκαν και μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης ενώ κάποια άλλα, είναι στο τελικό στάδιο επίσης για προσφοροδότηση .

Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία πορεύτηκε με αξιοπρέπεια, ήθος κι αρχές, χωρίς να μειώσει με οποιονδήποτε τρόπο τους αντιπάλους του, χωρίς να υποσχεθεί στους συμπολίτες του πράγματα ανέφικτα.

Μαζί μας σήμερα ο Κυριάκος Χατζηβασίλης σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη.

– Κ. Χατζηβασίλη ας κάνουμε αρχή από την πρόσφατη προεκλογική διαδικασία…
Νοιώσατε πικραμένος από τακτικές αντιπάλων σας; Πως είδατε την διαδικασία και το αποτέλεσμα αυτής;

Η διαδικασία των εκλογών θεωρώ ότι χρήζει βελτίωσης, καθότι δεν υπάρχει αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου κι εφαρμογής των προνοιών συμμετοχής των υποψηφίων στις εκλογές με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις παραβίασης των κανονισμών.

Επίσης η διαδικασία μετακίνησης ψηφοφόρων από ένα Δήμο ή Κοινότητα σε άλλην περιοχή κι αυτή νοσεί, αφού είδαμε να εγκρίνονται παράτυπα εκατοντάδες αιτήσεις με περισσή ευκολία και κατά το δοκούν.

Τώρα όσον αφορά τις τακτικές των αντιπάλων, δεν θα τις σχολιάσω ιδιαίτερα. Οι εκλογές έχουν τελειώσει σέβομαι απόλυτα το αποτέλεσμα και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Θα πω ωστόσο ότι ναι, σε ένα προεκλογικό αγώνα θα υπαρξουν αντιπαραθέσεις, πολιτικού όμως περιεχόμενου κι όχι ψυθιρολογία λάσπη και ψέματα.

– Νοιώσατε ότι δεχθήκατε χτυπήματα κάτω από την μέση με στόχο την «εξολόθρευση» σας;

Σίγουρα ένοιωσα κτυπήματα κάτω από την μέση, ιδιαίτερα από συγκεκριμένο ανθυποψήφιο μου και των γύρω του. Ωστόσο προτιμώ να σταθώ στα ωραία της προεκλογικής εκστρατείας και να πω ότι υπήρξαν πολύ όμορφες στιγμές από ανθρώπους που αγκάλιασαν την υποψηφιότητα μου και αρκετοί μάλιστα όχι και τοσο γνωστοί προς εμένα που μου έδειξαν τεράστια εκτίμηση και αγάπη γι αυτό θελω να τους ευχαριστήσω και δημοσίως.

Ευχαριστήσω επίσης θερμά το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ για την στήριξη τους, ιδιαίτερα όμως την γυναίκα μου, τα παιδιά μου, αδέλφια, ξαδέλφια, λοιπούς συγγενείς και φίλους που στήριξαν την εκλογή μου και φυσικά σε όσους με ψήφισαν. Νοιώθω πραγματικά ευγνώμων και περήφανος γι αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους ευχαριστώ έναν προς έναν για ότι έχουν κάνει για μένα.

– Αναλάβατε τον Δήμο Γεροσκήπου σε μια δύσκολη περίοδο και η ξαφνική αλλαγή σας έφερε απότομα ενώπιον των προβλημάτων και χωρίς την βοήθεια μάλιστα αντιδημάρχου…

– Είναι γεγονός ότι η ανάληψη των καθηκόντων του Δημάρχου ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων τόσο απρόοπτα κι απρόσμενα δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση και ειδικά χωρίς βοήθεια από αντιδήμαρχο, αφού δεν ορίστηκε αντικαταστάτης μου.
Παρά τα πολλά προβλήματα όμως, θεωρώ ότι μπόρεσα μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και την αρμονική συνεργασία με τους υπηρεσιακούς να ανταπεξέλθουμε απόλυτα επιτυχώς των προκλήσεων και να παράξουμε αξιοζήλευτο μάλιστα έργο παρά το σύντομο διάστημα των 2,5 χρόνων.

Κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε, να σχεδιάσουμε, να ωριμάσουμε και να προσφοροδοτήσουμε αρκετά έργα.
Πιο συγκεκριμένα υλοποιήσαμε τα έργα που ήταν έτοιμα προς εκτέλεση όπως ο νέος κυκλικός κόμβος Μιχάλη Παυλίδη βόρεια του ΚΕΝ Πάφου αξίας 2,2 εκατομμυρίων, ο κόμβος στην διασταύρωση της Λεωφόρου Μακαρίου κι Ιπποκράτους αξίας 585,000 χιλιάδες, την 3 η φάση του κοιμητηρίου που περιλαμβάνει 700 νέους τάφος και χώρο στάθμευσης αξίας 210,000 χιλιάδων ευρώ καθώς επίσης και την αποπεράτωση του ιατρικού κέντρου Χριστόφορου Χ΄΄Λαμπρή.

Επιπρόσθετα όμως προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων σε γειτονιές αξίας €750,000, εμπλουτίστηκαν και βελτιώθηκαν οι υποδομές στην δημοτική παραλία, ενώ επίσης έγινε πρόγραμμα εξωραϊσμού, αποκάλυψης και ανάδειξης όλων των μνημείων, ανακατασκευές πεζοδρομίων και νησίδων αξίας €300,000, ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Μεγάρου αξίας €320,000 με ευρωπαϊκά κονδύλια σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου, βελτίωση του χώρου στάθμευσης παρά το εκκλησιαστικό μουσείο κι ευρείας κλίμακας εξωραϊστικά έργα στην Κολώνη.

Δείξαμε ιδιαίτερη ευαισθησία στην κοινωνική πρόνοια αφού είχαμε άριστη συνεργασία με όλα τα σχολεία του Δήμου, συμβάλαμε στη συντήρηση και εξοπλισμό του κέντρου ενηλίκων και του πολυδύναμου κέντρου παιδιών. Καταφέραμε σε συνεργασία με το ΣΚΕ να εξασφαλίσουμε χορηγία ύψους 340,000 χιλιάδων ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία για την επέκταση του, έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Δώσαμε επίσης ιδιαίτερη σημασία στο πράσινο με την αναβάθμιση και συντήρηση υφιστάμενων χώρων πρασίνου, προχωρήσαμε στην δημιουργία νέων και στη φύτευση εκατοντάδων ώριμων δέντρων σε δρόμους και νησίδες.

Είχαμε επίσης προχωρήσει στην επαναδιαχείριση της οδού Ανθυπολοχαγού Μ. Σάββα με την κατασκευή παρόδιων χώρων στάθμευσης, δημιουργήσαμε ασφαλείς εξόδους από παρόδους της, ενώ προβλέπεται στον ίδιο δρόμο δημιουργία μικρού κυκλικού κόμβου που θα αυξήσει την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.
Παρόμοιο σχεδιασμό είχαμε επίσης ετοιμάσει για μερική επαναδιαχείριση της Γρίβα Διγενή.

Επίσης καταλήξαμε σε συμφωνία αγοράς της μικρής οικίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κέντρο Ενηλίκων προκειμένου να μετακινηθεί μέρος της για σκοπούς διαπλάτυνσης του συγκεκριμένου δρόμου που διέρχεται της περιοχής.

Παράλληλα είμασταν σε προχωρημένες συζητήσεις για αγορά του διπλανού οικοπέδου προκειμένου να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης.

Είχαμε επίσης καταλήξει σε συμφωνία με την υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και τη Πολιτιστική Κίνηση, όπως μας παραχωρηθεί το τουρκοκυπριακό σχολείο που βρίσκεται επί της Αρχ. Μακαρίου για να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση του κι εξωραϊσμό των εξωτερικών χώρων προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της περιοχής και να αποκτήσει χρήση ο χώρος.

– Έχετε εργαστεί σκληρά και φέρατε κάποια έργα ένα βήμα πριν την υλοποίηση τους.
Ποια είναι αυτά που θα διαχειριστεί το νέο Δημοτικό συμβούλιο;

Πράγματι έχουμε δώσει ένα τεράστιο αγώνα για να ετοιμάσουμε αρκετά έργα χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Όλα αυτά τα έργα θα εκτελούνται τα επόμενα 3-4 χρονια και είναι η απάντηση αν θέλετε σε όλους αυτούς που ενσυνείδητα προσπάθησαν να πείσουν ότι τίποτα δεν έγινε τα τελευταία 2,5 χρόνια που δημάρχευα και είναι καλό να γνωρίζουν ότι των έργων, προηγείται μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν μπορούν να εκτελεστούν αν δεν προηγηθεί το δύσκολο κομμάτι που είναι η αξιολόγηση των αναγκών, οι αποφάσεις, οι μελέτες, ο σχεδιασμός, τυχόν απαλλοτριώσεις, εγκρίσεις και κύρια η εξεύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων. Η εκτέλεση τους απλά ακολουθεί και είναι το εύκολο κομμάτι και το ευχάριστο αν θέλετε.

Συγκεκριμένα το έργο της ανάπλασης του πυρήνα και της Κάτω Βρύσης έχει ήδη ξεκινήσει πριν την αποχώριση μου, ένα έργο αξίας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο θα δυναμώσει πιστεύω το εμπορικό κέντρο αλλά και θα βελτιώσει άρδην την εικόνα της περιοχής γενικότερα.

Προσφοροδοτήσαμε επίσης τα ωσμωτικά έργα με χρηματοδότηση τους από το Ταμείο Πολιτικής Συνοχής και του προγράμματος Θάλεια 2021 – 2027 αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνουν την ανακατασκευή – εξωραϊσμό των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τις οδούς Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Αφροδίτης και Αγίας Παρασκευής βόρεια της πλατείας.
Σύνδεση της Κάτω Βρύσης με το γραμμικό πάρκο Αι Γιώργη, αναβάθμιση του πρασίνου και διαπλάτυνση της γέφυρας πάνω από το αρδευτικό κανάλι. Στον χώρο της Κάτω Βρύσης προβλέπεται κατασκευή κτιρίου υποδομής για εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των εκδηλώσεων που γίνονται στο χώρος, αξίας €280,000 και αντικατάσταση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης.

Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η βελτίωση των όψεων βόρεια της πλατείας των καταστημάτων επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Επίσης χώρος στάθμευσης 225 θέσεων στην παραλία απέναντι από το παραλιακό περίπτερο Θέα, που θα περιλαμβάνει παράλληλα παιδική χαρά, αθλητικούς χώρους και χώρων πρασίνου. Το συγκεκριμένο έργο θα συμπληρωθεί με την κατασκευή του παραλιακού πεζόδρομου από τα όρια του Δήμου Πάφου μέχρι περίπου το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου με πρόβλεψη να καταλήξει στον ποταμό ΄Εζουσας.

Περαιτέρω ωριμάσαμε και είναι έτοιμα για προσφορές η Β’ φάση της Λεωφόρου Μακαρίου που θα ξεκινά από το σημείο της πλατείας και θα φτάνει μέχρι τον κόμβο Κολώνης αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ, έργο το οποίο έχουμε καταφέρει να κλειδώσουμε ως πολεοδομικό έργο, άρα με χρηματοδότηση 4/5 από το Κράτος, την Γ’ φάση του βόρειου παρακαμπτήριου, επίσης ως πολεοδομικό έργο και αξίας 4 εκατομμυρίων.
Με αρκετές παρεμβάσεις και αγώνες, κατορθώσαμε να έχουμε καταρχήν έγκριση χορηγίας κατά 70% από τον ΚΟΑ για ανακατασκευή του κολυμβητηρίου αξίας €400,000 που θα περιλαμβάνει και βελτίωση των κερκίδων.

Τέλος, όσον αφορά τα έργα, είχαμε προχωρήσει στα προσχέδια κατασκευής νέου πολυδύναμου κέντρου παιδιών στην περιοχή 7 Αι Γιώργηδες, έργο το οποίο θα εκτελεστεί ως αντιστάθμισμα του ιδιωτικού έργου Νεάπολις με υποχρέωση κατασκευής από τον ιδιώτη μέχρι το 2025.

– Η διοίκηση του νεοσύστατου δήμου Ανατολικής Πάφου θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη υπόθεση και απαιτεί σωστές ενέργειες και πολύ καλή οικονομική διαχείριση. Πιστεύετε ότι ο κος. Παλιός διαθέτει αυτά τα προσόντα;

Σίγουρα η διοίκηση του νεοσύστατου Δήμου Ανατολικής Πάφου είναι δύσκολη υπόθεση κι απαιτεί σωστές ενέργειες κι άριστη θα έλεγα οικονομική διαχείριση συν γνώσεις, εμπειρία, ικανότητες και διασυνδέσεις κυρίως με τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Ο κος Παλιός έχει εκλεγεί αυτή τη στιγμή ως ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Πάφου κι αυτό έχει σημασία κι όχι η δική μου άποψη, γι αυτό θα του ευχηθώ επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

– Πως βλέπετε την συνεργασία του Δήμου με τις υπόλοιπες κοινότητες; Μπορεί να υπάρξει συνεργασία που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη;

Σαφώς και μπορεί να υπάρξει συνεργασία που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Αυτό όμως προϋποθέτει ικανότητες, πνεύμα καλής συνεργασίας, ομοψυχία, σεβασμό, αλληλοκατανόηση και ειλικρίνεια.

– Ποιο το δικό σας επόμενο βήμα; Θα παραμείνετε κοντά στον Δήμο ή θα ασχοληθείτε με τις δικές σας επιχειρήσεις;

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά δεν το προκαλεί καμία σκοπιμότητα ή οποιοδήποτε κέρδος. Προέρχετο πάντα από αγνή αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα κι έφτιαξα την οικογένεια μου. Οπότε δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσω για την πορεία του από εδώ και πέρα. Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον και γιατί όχι αν και εφόσον κρίνω, θα πω και την άποψη μου.
Σε προσωπικό επίπεδο φυσικά θα επιστρέψω και θα επαναδραστηριοποιηθώ στις οικογενειακές επιχειρήσεις μου τις οποίες εδώ και 2,5 χρόνια τις έχω παραμελήσει.

– Ποιο το δικό σας μήνυμα ή ευχή αν θέλετε για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου;

Το μήνυμα μου είναι ότι έχω παραδώσει ένα Δήμο οικονομικά απόλυτα υγιή με ένα εξυπηρετούμενο χρέος 6,3 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 2,5 εκατομμύρια είναι η αγορά – επένδυση του ΚΕΝ και 2 εκατομμύρια υπόλοιπο από τα 4 εκατομμύρια του χρέους προς το τμήμα αναπτύξεως υδάτων που δημιουργήθηκε από το 2006 μέχρι το 2011.

Έχω παραδώσει προς εκτέλεση μεγάλο αριθμό έργων που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα τουλάχιστον της Γεροσκήπου. Οπότε εξαρτάται απόλυτα από τον νέο Δήμο η συνέχιση της περαιτέρω ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια του νέου Δήμου.

Η ευθύνη πλέον είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και κύρια στον νέο Δήμαρχο κι αντιδημάρχους.
Οπότε θα τους ευχηθώ επιτυχία και δύναμη για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει!

Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Άντρη Κωνσταντινίδου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oμήρου: Nα δοθούν άμεσα τα αρχεία του ΓΕΕΦ από την Ελλάδα

Oμήρου: Nα δοθούν άμεσα τα αρχεία του ΓΕΕΦ από την Ελλάδα

Eπιστροφή των αρχείων του ΓΕΕΦ, που αφορούν την περίοδο της τουρκικής εισβολής και περιέχουν πολύτιμα στοιχεία για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας ζητά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Αυτούσια η δήλωσή του: Είναι με οδυνηρή έκπληξη που...

Στρατιωτικά αεροσκάφη στον ουρανό της Κύπρου – Τι συμβαίνει

Στρατιωτικά αεροσκάφη στον ουρανό της Κύπρου – Τι συμβαίνει

Χαμηλές πτήσεις στρατιωτικών αεροπλάνων εντός του FIR Λευκωσίας και σε τμήμα της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιούνται το βράδυ της Τρίτης (17/09). Πρόκειται, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το ΓΕΕΦ, για στρατιωτική συνεκπαίδευση, με τη συμμετοχή...

Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο… VAR για αποφάσεις

Στην ίδια έδρα ΚΟΠ και Σωματεία, ούτε λόγος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-Μπαίνουν στο… VAR για αποφάσεις

Συνεχίζεται ο απόηχος των σοβαρότατων επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το στάδιο Άλφαμεγα την προηγούμενη Κυριακή, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΛ και της Αστυνομίας. Τα όσα σημειώθηκαν εκτός γηπέδου, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σε σύσκεψη ανάμεσα στην ΚΟΠ και τους...

Υπογράφονται  στην Αθήνα οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων

Υπογράφονται στην Αθήνα οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα των μεταμοσχεύσεων

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός. Ο κ. υπουργός, ο οποίος θα αναχωρήσει σήμερα για την Αθήνα, θα υπογράψει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, δύο συμφωνίες με τον Έλληνα ομόλογο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον τομέα των...

Πάρθηκε η επίσημη απόφαση: Ένοχος ο Γενικός Ελεγκτής – Αποφάσισε παύση του το Ανώτατο Δικαστήριο

Πάρθηκε η επίσημη απόφαση: Ένοχος ο Γενικός Ελεγκτής – Αποφάσισε παύση του το Ανώτατο Δικαστήριο

Είναι πλέον επίσημο, ο Γενικός ελεγκτής είναι παρελθόν καθώς κρίθηκε ένοχος για ανάρμοστη συμπεριφορά. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δήμος Λευκωσίας: Δημιουργεί κέντρο απασχόλησης για παιδιά με αναπηρίες Υπογράφονται την Πέμπτη στην Αθήνα οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας......

Αξιοποίηση διπλωματικής εργασίας για Γεωπονική Σχολή θα επιδιώξει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου

Αξιοποίηση διπλωματικής εργασίας για Γεωπονική Σχολή θα επιδιώξει ο Δήμος Ανατολικής Πάφου

Ο Δήμος Ανατολικής Πάφου θα επιδιώξει την αξιοποίηση της διπλωματικής εργασίας του νέου αρχιτέκτονα Βασίλη Ευθυμίου απόφοιτου του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο “Land of Argi(Culture)” που πραγματεύεται την αρχιτεκτονική μελέτη, την ανάλυση,...

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ρινοπλαστική

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ρινοπλαστική

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε ρινοπλαστική Η μύτη αντιπροσωπεύει αναμφισβήτητα το πιο κρίσιμο αισθητικό στοιχείο του προσώπου μας, καθώς βρίσκεται στο κέντρο του, με αποτέλεσμα ακόμη και μικρές αλλαγές στο σχήμα, το μέγεθος ή την κλίση της, να επηρεάζουν...

Κυκλοθυμικός: συμπτώματα, αιτίες, θεραπεία

Κυκλοθυμικός: συμπτώματα, αιτίες, θεραπεία

Τι σημαίνει κυκλοθυμικός; Αν δει κανείς στο λεξικό, ο όρος "κυκλοθυμία" αφορά τη συχνή εναλλαγή της διάθεσης, από την θλίψη στην ευθυμία και αντίστροφα. Θα πρέπει όμως αρχικά να διαχωρίσουμε την "κυκλοθυμία" ως ένα κλινικό όρο που χρησιμοποιείται στην ψυχιατρική, με...

ΑΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΑΓΡΙΝΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

ΑΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΑΓΡΙΝΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ

Το αγρινό ζει στην Κύπρο πάνω από οκτώ χιλιάδες χρόνια. Μόνο στην Κύπρο. Και κινδυνεύει με αφανισμό. Στις μέρες μας! Διότι, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν σε αφθονία καταφέραμε να τα αποδεκατίσουμε. Απέμειναν 2.500 με 3.000 χιλιάδες. Η λαθροθηρία οργιάζει. Φυσικά δεν φταίμε...

Παιδικές αλλεργίες: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Παιδικές αλλεργίες: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Οι παιδικές αλλεργίες αποτελούν συχνά πονοκέφαλο για τους γονείς, που βλέπουν τα παιδιά τους να ταλαιπωρούνται από τα ενοχλητικά τους συμπτώματα ειδικά τις περιόδους της άνοιξης και του καλοκαιριού. Είναι ενδεικτικό πως στην Ελλάδα ένα στα δέκα παιδιά υποφέρει από...

Δημοσιογραφία υπέρ των fake news!

Δημοσιογραφία υπέρ των fake news!

Του ΤΑΚΗ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτή η μανία που έπιασε τη δημοσιογραφική οικογένεια, συν κάποιους πολιτικούς, εναντίον της τροπολογίας που αφορά την ποινικοποίηση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων (fake news), των απειλών, της εξύβρισης και της διάδοσης αισχρών φωτογραφιών...

ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

Όλο και περισσότεροι πολίτες της Κύπρου αδυνατούν να αντέξουν το βάρος της καλπάζουσας ακρίβειας λόγω της εκθετικής αύξησης της τιμής των ενοικίων, τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΑΗΚ και την απότομη αύξηση της τιμής όλων των αγαθών και ιδιαίτερα των καυσίμων. Ο...

Elis News

Follow us on Facebook


This will close in 30 seconds