Λεπτομέρειες για την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας αλλά και τα δικά του ευρήματα από την εξέτασή που διενήργησε έδωσε στη δημοσιότητα ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαντίρης μίλησε στο Mega αρχικά για την ιατροδικαστική έκθεση του κοριτσιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε πρώτο από τη ζωή, στην οποία αναγράφεται ότι κατέληξε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας. Υπενθυμίζεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη η γονείς του κοριτσιού προέβησαν σε μήνυση, Έπειτα μεσολάβησε ο κ. Τσαντίρης για μία δεύτερη έρευνα.
Ο ιατροδικαστής τώρα αποκλείει το ενδεχόμενο της ηπατικής ανεπάρκειας, σημειώνοντας ότι «τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, ο οποίος δεν είχε εξεταστεί ολοκληρωμένα». Σημείωσε μάλιστα ότι ανέλαβε την εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφού η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή.
Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε παράλληλα υπογράμμισε ότι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, που οφείλεται σε άλλα αίτια και μάλιστα είχε προτείνει να εξεταστεί η καρδιά και τα σπλάχνα.
Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης
Ο ιατροδικαστής είπε στο Mega πως έχουν διασωθεί υλικά της Μαλένας, υλικά σπλάχνων και ιστών και εκτίμησε πως η εκ νέου έρευνα των ιατροδικαστών θα βγάλει ένα αποτέλεσμα που δεν θα βασίζεται μόνο στην κρίση τους, αλλά μετά από επανεξέταση αυτού του υλικού και αυτό «θα μας οδηγήσει εφόσον μιλάμε για εγκληματική πράξη, σε ένα θετικό εύρημα για να είμαστε σαφείς».
Αναφορικά με τη νευρολογική εκτίμηση για την Τζωρτζίνα, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως στις παρενέργειες της κεταμίνης είναι η ταχυκαρδία, οι σπασμοί, «κάνει και έναν διαχωρισμό, κάνει κάποια ψυχιατρικά συμπτώματα, μέσα στα οποία μπορεί να είναι οι εφιάλτες».
Λέων: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα
Για τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ.
Στο έξι μηνών βρέφος όπως είπε τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε, ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως σε πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα, είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».
Από τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση», όπως και στην περίπτωση της Ίριδας. Επιπλέον, στον εγκέφαλο του 3,5 ετών κοριτσιού είχαν βρεθεί ενδείξεις αλλοιώσεων, συνεπεία αποξυγοναιμίας, δηλαδή έλλειψης οξυγόνου
Με τις έρευνες των Αρχών για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας να συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, το φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες για τον θάνατο της μικρής Μαλένας το 2019.
Πρόκειται για το πρώτο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 3,5 ετών.
Σημειώνεται πως οι ιατροδικαστές κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο της μικρής, σύμφωνα με τα ευρήματα που έχουν στην κατοχή τους. Η Μαλένα πέθανε δύο χρόνια πριν από την Ίριδα, με τον θάνατό της να αποδίδεται τότε σε ηπατική ανεπάρκεια. Αυτή η αιτία θανάτου ωστόσο δεν ήταν σύμφωνη με την κλινική εικόνα του κοριτσιού. Γι’ αυτό, πλέον, υπό το πρίσμα των εξελίξεων η συγκεκριμένη περίπτωση επανεξετάζεται από την άτυπη επιτροπή που έχει συσταθεί υπό την εποπτεία του προϊσταμένου της Κεντρική Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαου Καρακούκη.
Από τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας προέκυψε «έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση», όπως και στην περίπτωση της Ίριδας. Επιπλέον, στον εγκέφαλο του 3,5 ετών κοριτσιού είχαν βρεθεί ενδείξεις αλλοιώσεων, συνεπεία αποξυγοναιμίας, δηλαδή έλλειψης οξυγόνου.
Τι συνέβη στο νοσοκομείο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, όταν η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο έγινε ενημέρωση των γιατρών προς τους γονείς πως η περίπτωσή της μπορεί να είναι ιάσιμη, όμως θα έπρεπε ένας από τους δύο γονείς να μείνει για ένα χρονικό διάστημα -περίπου 20 ημερών- στο νοσοκομείο, και μετά θα έπρεπε η Μαλένα η οποία νοσούσε με λευχαιμία να παραμείνει σε έναν από τους ξενώνες της «Φλόγας», στην Αθήνα, για 7-8 μήνες.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στο σημείο εκείνο υπήρξε προστριβή του ζευγαριού, καθώς η μητέρα θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα και ο πατέρας στην Πάτρα, με το σενάριο του χωρισμού να φαντάζει αρκετά πιθανό.
Σε περίπτωση που φτάσουμε στο σημείο να αποδειχτεί ότι o θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε δολοφονία από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει η σκέψη στο μυαλό του Μάνου Δασκαλάκη ότι η 30χρονη δεν ήθελε να μείνει μακριά του, προβαίνοντας ίσως στην αποτρόπαια πράξη.
Σε επικοινωνία του Βασίλη Λαμπρόπουλου με γιατρό του νοσοκομείου «Ελπίς» που νοσηλευόταν η Μαλένα, επιβεβαίωσε πως από τα πρώτα 24ωρα νοσηλείας της Μαλένας υπήρξε ενημέρωση στο ζευγάρι πως έπρεπε να μείνει η μικρή ένα διάστημα στο νοσοκομείο και μετά θα νοσηλευτεί σε κάποιο ξενώνα ώστε να παρακολουθείται από τους γιατρούς.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνει και η πλευρά του 30χρονου, λέγοντας πως υπήρξε προστριβή μεταξύ του ζευγαριού για το ζήτημα.
Πηγή: ethnos.gr/in.gr